Zomer bij Akasha

Bij Akasha staat het welzijn en welbevinden van paard en ruiter (ook tijdens training) zeer hoog in het vaandel. Nieuwe ruiters en bezoekers zijn altijd welkom. Met onze 20 schoolpaarden en pony’s geven we dagelijks les aan ruiters van alle leeftijden en op alle niveaus.

Afgelopen week hebben wij de realiteit van een rijschool opnieuw hard onder ogen moeten komen. Ons lieve Sobon hebben wij naar Rika gebracht, waar hij op Stichting ’t Olde ManegePeerd tot in het einde der dagen mag verblijven. Op deze lokatie mogen schoolpaarden wonen die toe zijn aan hun pensioen. Schoolpaarden hebben een hard leven achter de rug, vaak zijn ruiters zeer welwillend maar toch niet altijd even handig en de schoolpaarden hebben hier alle verdraagzaamheid en geduld voor. Rika en haar stichting doen geweldig werk voor deze paarden. Wil jij ook steun betuigen? Kijk op de site en word donateur.

Het voorjaar voorbij, de Caroussel teams hebben wat rust. Je vindt hier de foto’s van de Divisiewedstrijd van Akasha’s Dreamteam. Natuurlijk zullen zij direct na de zomervakantie vol energie de trainingen oppakken en knallen voor 2018! Deze zomer zijn we veel aan het klussen bij Akasha. Er liggen een aantal leuke projecten waarover we hopen zo snel mogelijk meer te kunnen vertellen. En, zoals gebruikelijk, aan het einde van de zomer het Maxi-Kamp! Mini-Kamp was een enorm succes, nu de meiden van Maxi nog.
Daarnaast zullen er in het najaar nieuwe cursussen gepland worden, beiden voor volwassenen en de kinderen. Interesse? Neem gerust contact met ons op. Interesse in priveles, of wil je graag samen met je paard in training? Ook dan, mail ons.
Akasha is lid van FNRS en i.b.v. het SVP veiligheidscertificaat. Ook hebben we onlangs als één van de eerste stallen in Nederland het KPW ontvangen (Keurmerk Paard Welzijn). Onze rijstijl is paard(w)aardig en klassiek te noemen. Wij combineren traditionele inzichten met wetenschappelijke en bio- mechanische richtlijnen. Wij hebben ons gespecialiseerd in het werken aan de zit (de houding en de hulpen) van de ruiter, omdat een betere basis zorgt voor gezondere prestaties. Stap voor stap, zeer concreet en met uniek begrijpelijk lesmateriaal leert ook de jonge of beginnende ruiter op basis van leer en trainingsprincipes zich (beter) verstaanbaar te maken aan een paard.