Cursussen

Akasha is ‘de eigen wijze’ rijschool. Wij doen het op onze manier. We rijden, trainen en geven les op basis van wetenschappelijk gefundeerde ethische richtlijnen voor welzijn tijdens huisvesting, omgang en training. En dat is vooruitstrevend. Soms anders maar altijd logisch. We hebben ons de afgelopen 20 jaar gespecialiseerd in de bio-mechanica en de fysiologie van de zit en inwerking van de ruiter. Ook in de kinderlessen… ook al wordt daar heel wat af gelachen, de spelletjes hebben steeds een doel.

Dat betekent zoveel als dat we middels oefeningen, spelletjes, uitdagingen en persoonlijke aanwijzingen onze ruiters, kind en volwassen, leren zich bewust te worden van de invloed die zij op het paard (kunnen) hebben. We leren de ruiter zien wat het paard te vertellen heeft. Het paard is meer nog dan de instructrice de leermeester. Akasha lessen hebben tot doel dat de ruiter in opleiding zich bewust wordt van zijn of haar persoonlijke bewegingspatronen. De ruiter leert bewust te kiezen tussen verschillende opties en mogelijkheden, wat werkt en wat werkt niet. In de lessen leert de ruiter eigen baas worden over handen en voeten. De ruiter krijgt grip op zijn of haar handelen en wordt verstaanbaar voor het paard.

Voor iedereen die interesse heeft in deze methodiek, bieden we, naast de reguliere schoollessen, verschillende cursussen aan. Om mee te doen met één van de cursussen hoef je dus (nog) geen Akasha ruiter te zijn. Sterker nog, zelfs als absolute beginner, ben je welkom in onze Rijtechniek I, maar ook de gevorderde ruiter zal zich niet tekort gedaan voelen in deze cursus. Laat je verbazen over hoeveel je nog bij kunt leren!

Mensen die bij Akasha willen komen rijden vragen we altijd deel te nemen aan de Rijtechniek I voor de volwassenen of de Akasha 4 Kids voor de kinderen. Zo brengen we je al onze basis bij en heb je een fijn uitgangspunt om in te stromen in onze reguliere groepslessen.

Deelnemers aan de cursussen en opleidingen van Akasha komen overal vandaan en zijn van alle leeftijden.

Klik hier voor meer Akasha for Kids

Klik hier voor Akasha rijtechniek 1,2 en 3 (volwassenen)