Opleidingen

Binnen Akasha’s College bieden we 3 opleidingen aan. Hieronder een korte introductie. Voor meer informatie, zie de opleidingsbladen en de studiegids.

Akasha Zitcoach

Klassieke inzichten in een uniek digitaal format, met veel nadruk op de 10 ISES Ethische Leer en Trainingsprincipes waarmee we welzijn tijdens training kunnen borgen en de cognitie (het begripsvermogen van het paard) kunnen respecteren en zelfs benutten. Met unieke, door Akasha’s College zelf ontwikkelde onderwijsinstrumenten. Concern gericht studeren, wat begrijp je nog niet?

Functionele humane en equine anatomie en bewegingsleer, praktische lessen in Bouw en Functie, (beoordelen gebruikswaarde en mogelijkheden, schrijven van trainingsplannen. Een zeer uitgebreid deel didactiek/ pedagogiek en communicatie, praktijklessen aan ruiters op diverse niveau’s. Ook prestatiegericht trainen maakt onderdeel uit van de opleiding. Een Akasha Zitcoach begrijpt hoe het zit en begeleidt ruiters intensief, ook op individueel niveau, maakt een plan op maat… ziet wat er wel kan en legt het uit.

Een pittige opleiding waarbij de nadruk ligt op gespecialiseerde kennis, inzicht in de materie en praktische vaardigheden, nodig voor het geven van professionele zitlessen en het coachen van ruiters met diverse uitdagingen. In de opleiding wordt veel tijd besteed aan normaal en gewenst gedrag (fysiek en mentaal) van mens en paard, alsmede het omgaan met de mogelijke uitzonderingen. Het borgen van gezondheid en welbevinden (ook tijdens training) hebben een zeer belangrijke plaats in de opleiding.

Opleidingblad Akasha Zitcoach

Allround Vakbekwaam Medewerker

Een opleiding waarbij de nadruk ligt op een brede gedegen basis kennis van het paardenbedrijf. De student neemt kennis van de sector, alle veiligheidseisen en het RI & E Paard. De student leert met klanten werken en professioneel omgaan met social media. Alle facetten van het paard zelf worden behandeld, het gedrag, het verzorgen, trainen en omgaan komen aan bod. Het borgen van gezondheid en welzijn (ook tijdens training) hebben een belangrijke plaats in de opleiding. Tevens omvat het lespakket o.a. basis anatomie en fysiologie, humane en equine bewegingsleer, pedagogie en didactiek, les krijgen en lesgeven en meer. In de AVM wordt alle stof behandeld die de student nodig heeft voor het met goed gevolg afleggen van de ORUN Vooropleiding (was II). Daarna kan de student pas het examen AVM afleggen.

Opleidingblad Allround Vakbekwaam Medewerker

Allround Vakbekwaam Verzorger

Een opleiding waarbij de nadruk ligt vooral de kunde (praktijk) binnen het paardenbedrijf. De student neemt daarnaast kennis van de sector, alle veiligheidseisen en het RI & E Paard. De student leert met klanten werken en professioneel omgaan met social media. Alle facetten van het paard zelf worden behandeld, het gedrag, het verzorgen, trainen en omgaan komen aan bod. Het borgen van gezondheid en welzijn (ook tijdens training) hebben een belangrijke plaats in de opleiding. De Allround Vakbekwaam Verzorger is een fijne collega op stal, weet wat werken is, is gedreven, weet hoe het hoort, wat er nodig is en wanneer er iets moet gebeuren. Een AVV hoeft niet alles te weten maar kan het als het moet te weten komen, of opzoeken in de Kennisbank.

Opleidingblad Allround Vakbekwaam Verzorger