Geen categorie

PaardWelzijn onder Werktijd

Met het boekdeel ‘W.O.W. Rijden op een beloning’ geeft Anne Muller, in een samenwerking met Machteld van Dierendonck, het bereden paard een stem. 10 wetenschappelijk gefundeerde arbeidsvoorwaarden voor werk- en sportpaarden. Met 10 woorden en veel plaatjes leggen we uit HOE de training voor mens en paard begrijpelijker wordt. JA, een paard kan laten zien dat hij ok is, ook onder het zadel. Maar een paard kan dus ook HÉ of NEE zeggen. OEPS, AUW, AHA, WOW… Volgens de 10 punten voor Welzijn Onder Werktijd is elke hulp van de ruiter een HE, elke beloning is een JA of een WOW. Met de 10 punten voor W.O.W. gaan paard en ruiter een logisch gesprek aan. Met het 10 punten Zelfwerkschema kan elke ruiter direct zelf aan de slag. Spetterend goed presteren en toch het Welzijn Onder Werktijd met een meetbaar plan respecteren, kan dat? Lees nu meer op onze nieuwe dochtersites paardwelzijnonderwerktijd.nl en lesboekenpaard.nl.

In het vroege najaar organiseren we een nieuwe versie van de Rijtechniek I, met alle nieuwe inzichten er in verweven. Wil je meer informatie ontvangen? Laat het ons weten via het contactformulier.

Binnenkort organiseert Akasha een dag in het teken van EHBO aan paard en ruiter. Deze dag vind plaats op 3 juni en zal zowel theorie als praktijk omvatten. Deelname kost 35,-, aanmelden kan via de mail.

Vanaf nu vind je de nodige informatie over onze zomerkampen hier op de website. Klik door naar Zomerkamp bij Akasha. Voor meer informatie, benader je instructeur!

Akasha is lid van FNRS en i.b.v. het SVP veiligheidscertificaat. Ook hebben we onlangs als één van de eerste stallen in Nederland het KPW ontvangen (Keurmerk Paard Welzijn). Onze rijstijl is paard(w)aardig en klassiek te noemen. Wij combineren traditionele inzichten met wetenschappelijke en bio- mechanische richtlijnen. Wij hebben ons gespecialiseerd in het werken aan de zit (de houding en de hulpen) van de ruiter, omdat een betere basis zorgt voor gezondere prestaties. Stap voor stap, zeer concreet en met uniek begrijpelijk lesmateriaal leert ook de jonge of beginnende ruiter op basis van leer en trainingsprincipes zich (beter) verstaanbaar te maken aan een paard.