Groepslessen

Lessen bij Akasha


Elke doordeweekse dag geven wij groepslessen aan kinderen en volwassenen. Op zaterdag zijn er lessen voor kids.

In sommige lessen wordt carrousel gereden, we zetten ook wel eens cavaletti of springbalkjes neer. Soms doen we in de lessen spelletjes of behendigheids parcours met de paarden. Regelmatig is er op zondagochtend een buitenrit van 2 uur.

In de zomermaanden rijden we vaak in de buitenbaan, regelmatig gaan we met de lessen op buitenrit of uitstappen in het bos.

Er is dus genoeg variatie voor de ruiter!


Natuurlijk kun je bij ons meerdere keren per week lessen, want echt leren rijden gaat 3x zo snel als je 2x per week rijdt!


Kosten

De groepslessen kosten 88 euro per maand (totaal 50 lessen per jaar). Voor mensen met eigen paarden geldt een aangepast tarief. 


Afmelden voor een les


Hoe werkt het afmelden van een rijles?


  • Graag afmelden via het RuiterPortaal, 12 uur voor het begin van je les. Als je na dit tijdstip afgemeld, vervalt de les.
  • Elke amazone/ruiter is zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van de hoeveelheid inhaallessen hij/zij nog te rijden heeft. In het Portaal is vooralsnog NIET zichtbaar hoeveel lessen je nog hebt. 
  • Meld je af zodra je weet dat je afwezig bent. Ben je over 3 weken afwezig vanwege bijvoorbeeld vakantie? Meld het.
Hello world

Inhalen van een les

Inhalen kan – mits tijdig afgemeld – in een les van hetzelfde niveau of met een buitenrit. Vraag het altijd even aan je instructeur. Tijdig afmelden doe je voor 9.00 uur op dezelfde dag of eerder, bij je eigen instructeur. Afgemelde lessen kunnen in het kwartaal waarin ze gemist zijn en het kwartaal erna ingehaald worden. 


In het RuiterPortaal kan je, via Aanvragen Groepsles, zien welke lessen er voor jou beschikbaar zijn om bij in te halen! 


Let op: vanwege Corona hebben we een tijd de vervaltermijn van inhaallessen afgehaald. Deze oude inhaallessen zijn bruikbaar tot aan de zomervakantie 2023. Je kan ook, tot 1 juli 2023, een priveleskaart kopen van 5 of 10 privelessen (195,- of 375,-), met 15,- euro korting per inhaalles, die nog een jaar geldig is... Maximaal 5 lessen in te ruilen op een 5 lessenkaart, en maximaal 10 lessen op een 10 lessen kaart! :-) 


Schoolvakanties

In de schoolvakanties gaan de lessen gewoon door, tenzij specifiek anders aangegeven. We hebben met de zomervakantie (regio Nijmegen) een zomerrooster (lessen op inschrijving) en buitenritten. Op koningsdag, de kerstdagen, oudejaarsavond en nieuwjaarsdag vervallen de lessen, evenals in de weken ponykamp.