EHBO Paard en Ruiter

Iedereen kent het: je zit langs de les te kijken naar je kind, je zit achteraan op de bosrit. En ineens is er een diepe stilte en ligt er een ruiter in het zand… Al snel komen er mensen in beweging, maar toch. Het is een situatie die anders is als elders: paarden, kinderen, ouders. Op welke zaken ga je specifiek letten als het gaat om ruiterongevallen? Op 3 juni aanstaande komt Simone je de ins en outs vertellen als het gaat om EHBO Ruiter. Samen met Peter zullen zij ook een demonstratie AED doen.

Naast de ruiter, gebeurt het natuurlijk ook dat het paard verwondingen oploopt! Op dezelfde dag komt Inge (www.vivadier.nl) je uitleggen hoe je je paard het beste kunt verbinden, controleren en bij welke zaken je wel of niet de dierenarts moet bellen.

Gedurende de dag behandelen we theorie en praktijk, werken we in groepjes en bereiden wij een lunch voor. ‘s Morgens beginnen we om 10 uur tot eind van de middag, dan kunnen we nog gezellig nakletsen. Deelname aan de hele dag kost 35,- per persoon. Voor onze poeperds geld een korting. Je kunt je koffie en thee, fris en limonade aan de bar afkopen voor 10 euro per persoon. Aanmelden kan via het contactformulier ovv EHBO Paard en Ruiter en de naam van deelnemer(s).