Akasha’s Poeperds

Deze toppers hebben een schoolpaard als ‘eigen’ verzorgpaard. Ze zorgen ervoor dat ‘hun’ paard er tip-top bij staat. Iedere week zorgen voor een schone, frisse stal, het tuig schoonmaken en controleren. Ook en vooral krijgen de paarden zo even lekker extra aandacht. Sokken en staarten worden gewassen, manen krijgen (niet te vaak) een keer een sopbeurt. Natuurlijk krijgen de verzorgers hier ook iets voor terug. Naast dat je (een beetje) een eigen paard hebt, mag je om de week op vaste tijden op zondag een extra uurtje (vrij) rijden.

Gezocht: Onze poeperds zoeken een Opper-poeperd… Een Opper-poeperd die ze helpt kennis te nemen van huisvesting, omgang, training, tuigage etc. Interesse om de poeperds te begeleiden in dit super leuke leerproces?? Neem contact op met Maaike.

Wat houdt Opper-Poeperd in:

  • je begeleidt een groep van ongeveer 20 meiden in de leeftijden 12-30.
  • je organiseert extra activiteiten zoals een bosrit, longeerles etc. Eigen initiatief en ideeën zijn zeer welkom.
  • je ondersteunt in het leerproces van verantwoordelijkheden nemen, afspraken maken en samenwerken.
  • je maakt gebruik van de lesboekenpaard.nl om informatie met de poeperds te delen en ze vanuit daar meer achtergrond kennis te geven omtrent paarden houden, verzorgen en trainen.
  • je bent zelf bereid meer informatie tot je te nemen.
  • je kunt goed met Maaike samenwerken 😉
  • je hebt een pedagogische inslag of vind het leuk je hierin te verdiepen.
  • in ruil mag jij natuurlijk altijd mee op bosrit wanneer deze georganiseerd word en ontvang je een inlog voor de lesboekenpaard.nl

voorbereiding1

De afspraken die voor de poepers gelden, zijn als volgt:

verzorger doet:                                                                   verzorger krijgt:

1x per week stal mesten op een

vrijdag-, zaterdag- of zondagochtend tot 13.00u

Daarna alles netjes opruimen. Opstrooien doen we zelf.

2 zondagen per maand vrij rijden tussen*:

13.00 – 14.00u of 17.00 – 18.00u

(vooraf in lesboek invullen welke zondag en tijd, ivm evt cursus/buitenrit)

Stal netjes houden: voer- en drinkbak schoonhouden, spinnenwebben weghalen. Verschillende leerzame activiteiten door het jaar heen, bijvoorbeeld clickertraining.
Hoeven/staart schoonhouden,

paard wassen als nodig. Manen en staart uitpluizen wanneer nodig.

Het verzorgpaard is je 1e keus voor F-proeven
Zadel/hoofdstel bijhouden met zepen/vetten, meteen controleren en reparaties doorgeven, 1x per maand. Ook dekje en singel wisselen indien nodig. 1x per jaar grote dagtocht met je verzorgpaard

*met uitzondering van de maand waarin carrouselkampioenschappen worden gereden ivm inzetten voor extra trainingen.

Eea gebeurt met inachtname van de geldende regels bij Akasha Rijkunst mbt veiligheid en planning.

Op stal zit in het lesboek een afteken en inschrijflijst voor de werkzaamheden en voor het rijden. Vraag naar uitleg en vul de lijst in, zoals uitgelegd is.

Wanneer je afwezig bent, overleg eerst met je mede grooms of zij (tijdelijk) je werkzaamheden kunnen opvangen. Zo is er een WhatsApp groep met alle verzorgers, hierheen kun je dit bespreekbaar maken. Lukt dit niet, kom je naar Lisse, Maaike of Anne toe. Dit werkt in een voor wat, hoort wat constructie.

Wil je stoppen met het verzorgen? Laat dit ons 4 weken van te voren weten, dan kunnen we er rekening mee houden. Indien je stopt zonder je tijd af te maken, zonder overleg, brengen we hiervoor 40 euro in rekening om de werkzaamheden op te vangen.