Buitenritten

De zondagochtend buitenrit

Als ruiter van de manege kun je inschrijven voor de zondagochtendrit: we vertrekken om 10.00 uur en rond 12.00 uur zijn we terug. We passen het rijniveau van de rit aan op de ruiters die meegaan; met minder ervaren ruiters gaat er minstens een ervaren ruiter extra mee als begeleider. Alle buitenrit begeleiders zijn zelf instructrice en/of hebben een geldig ruiterbewijs. Een groep is structureel niet groter dan 10 ruiters in totaal. Buitenritten kun je apart betalen of rijden op 2 inhaallessen, en spreek je af bij je eigen instructrice.

De ruiters van de manege ontvangen via de mail de planning van buitenritten.

IMG_8867

Zo nu en dan worden er extra (ook langere) buitenritten ingepland, zoals de dauwtraprit met brunch op hemelvaartsdag: hou de agenda in je mail of op deze website in de gaten! Ook op facebook worden activiteiten aangekondigd.

Hier zie je de plattegrond met ruiterroutes vanuit Gassel, de folder kun je bij ons op de manege meenemen. Leuk om te weten waar je precies rijdt…

In de natuur paardrijden is geweldig, maar houd je wel aan deze regels, houd paardrijden veilig voor jezelf, anderen en het paard.

– Alle ruiters van een groep die naar buiten gaan (op openbare weg en/of in natuurgebied) moeten minimaal in staat zijn zelfstandig te kunnen galopperen en hun paard terug te nemen.

– De ruiters van de groep moeten voor vertrek bekend zijn met de commando’s die onderweg worden gegeven, en met algemene gedrags- en veiligheidsregels bij val van een ruiter, op hol slaan en dergelijke.

– De huisregels en rijbaanregels gelden ook voor buiten rijden, voor zover van toepassing.

– Harnachement en uitrusting van ruiters horen compleet en veilig te zijn. De begeleider van de groep beschikt over een mobiele telefoon met nummers van de mensen op stal, nummers van hulpdiensten en de dierenarts, een reserve beugelriem en een zakmes.