Groepslessen

We geven groepslessen aan kinderen en volwassenen op doordeweekse ochtenden, middagen en avonden, op zaterdag zijn er kinderlessen. In een groepsles zitten bij ons maximaal 8 ruiters. In sommige lessen wordt carrousel gereden, we zetten ook wel eens cavaletti (springbalkjes) neer. Soms doen we in de lessen spelletjes of behendigheids parcours met de paarden. Regelmatig is er op zondagochtend een buitenrit van 2 uur. In de zomermaanden rijden we waar het kan in de buitenbaan, regelmatig gaan we met de lessen op buitenrit of uitstappen in het bos om de hoek. Zo is er voor paard en ruiter genoeg variatie.

SONY DSC

Natuurlijk kun je bij ons meerdere keren per week lessen, want echt leren rijden gaat 3 x zo snel als je 2 x per week rijdt!

De groepslessen kosten 67 euro per maand (totaal 50 lessen per jaar).

Afmelden voor een les

Hoe werkt het afmelden van een rijles. Hieronder de afspraken op een rijtje.

  • Een afmelding ontvangen VOOR 9.00 op de betreffende lesdag, geldt als geldige inhaalles. Na dit tijdstip afgemeld, dan vervalt de les. Er staat dan TA = Te laat afgemeld) achter je naam in het boek.
  • Elke amazone en ruiter is zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van hoeveel inhaallessen hij of zij nog te rijden heeft, Akasha houdt hier geen administratie van bij.
  • Inhaallessen kunnen ingepland worden in het lesboek. Inhaallessen plannen gaat NIET via mail, app, sms of bellen. Dit omdat wij niet altijd op stal zijn of in de gelegenheid om deze administratie correct bij te houden.
  • Bovenstaand punt maakt ook dat het dus per definitie wenselijk is dat IEDEREEN afmeld wanneer zij dat weten. Ben je over 3 weken afwezig vanwege bijvoorbeeld vakantie? Noteer dit in het lesboek, dan kan iemand anders hier een inhaalles op plannen.

Inhalen van een les

Inhalen kan – mits tijdig afgemeld – in een les van hetzelfde niveau of met een buitenrit, vraag je instructeur. Tijdig afmelden doe je voor 9.00 uur op dezelfde dag of eerder, bij je eigen instructeur. Afgemelde lessen kunnen in het kwartaal waarin ze gemist zijn en het kwartaal erna ingehaald worden.

Schoolvakanties

In de schoolvakanties gaan de lessen gewoon door. We hebben met de zomervakantie (regio Nijmegen) een zomerrooster (lessen op inschrijving ) en buitenritten. Op koningsdag, de kerstdagen, oudejaarsavond en nieuwjaarsdag vervallen de lessen, evenals in de weken ponykamp.