Zonder deze geweldige paarden geen rijschool. Met trots presenteren wij u onze 4 benige collega’s. 

Aagje, KWPN, merrie

11737996_864096463667303_5873529310334260621_n

Verzorger: Esmee

Pas sinds kort bij ons, al kennen we haar al langer. Aagje is bij ons zolang Aranka dat wilt. Ze is een lieve en vriendelijke merrie, altijd bereid om een pasje extra bij te zetten, maar vooral onder de indruk van de mooie ruinen

Bingo, Tinker, ruin.

SONY DSC

Verzorger: Tess

Deze grote zwart/witte Irisch Cobb (paukenpaard) heeft een schare trouwe fans. Bingo weet nog niet altijd precies waar de rem zit. Hij loopt het vuur uit z’n geweldige sokken voor je. Niet aan de teugels gaan hangen maar met duidelijke zithulpen werken, dan komt ook in het hoofd van deze stoere vent een beetje rust en duidelijkheid. Kijk ook naar de foto’s van de carrouselteams. Bingo is de bink!

Chica, B Welsh, merrie

SONY DSC

Verzorger: Anna

Een eigenwijze tante, wie niet sterk is moet slim zijn. Toch kan Chica met zo goed als elke ruiter overweg. Ze laat de instructrice altijd duidelijk zien of ze het wel of niet met haar ruitertje eens is. Gebrek aan leiding: dan duik je in de staart van Donna voor je, of snij je de bocht af en zoek je het ‘hogerop’ in de trein. Gebrek aan balans: dan kom je steeds naar binnen ‘vallen’. Trekken aan de teugel: dan ga je met je hoofd vol in je nek lopen want dat kan geen instructrice bij ons aanzien… lekker ding!

Diesel, Tinker, ruin.

SONY DSC

Verzorger: Joanne

Nog een schimmel, eigenlijk wilden we niet nog meer witte paarden, maar deze konden we niet afslaan! Stoer en sterk maar met een heel klein hartje. Veel haar, weinig blabla. Kan met heel veel paarden goed opschieten. Speelt veel in de groep en komt regelmatig druipend van de modder binnen. Nu heeft hij meerdere dikke vrienden en zet op de school zijn beste beentje voor zoals wij het graag zien. Hij legt het je puntje precies uit – anders gaan we gewoon even naar de instructrice (ook zonder dat je dacht dat je dat wilde)!

Donna, Tinker, merrie.

SONY DSC

Verzorger: Michelle

Een beter schoolpaard dan Donna kon een ruiter zich niet wensen. Ze kon je snel het gevoel geven dat je al best wat kan. Donna heeft er graag samen een beetje tempo in, maar ook zij gaat ‘dwars’ liggen als een ruiter de touwtjes te heftig in handen denkt te moeten nemen. Donna laat de ruiter, heel duidelijk in samenwerking met de instructrice, feilloos voelen wat werkt en wat niet, ‘dwingt’ de ruiter tot subtiliteit en balans. Basis, klassiek, onzeker of wanhopig: wat dan ook, Donna helpt! Echter heeft Donna helaas afscheid moeten nemen van het belastte rijschool werk en geniet zij van haar ‘ oude’  dag in alle rust op het eigen erf. Zij laat nog steeds mensen vol genieten en geeft op haar eigen manier mensen iets mee.

Guinness, Quarter

Verzorger: Bronke

Lieve Guinness, door de kinderen liefkozend Biertje genoemd. Zo jong als dat hij is, nog wel wat moeite met de galop, maar zeer fijn te werken, ook voor de kleinere onder ons! Hij geeft menig kind een hulpje met het ontwikkelen van zelfvertrouwen en is daarnaast een beetje een doerak in de paddock.

Hans, Barock Pinto, ruin

13963007_10153871948681347_1364333472226843974_o

Verzorger: Rosalie

Hans, zonder zijn Grietje, is de nieuwste toevoeging in de Akasha familie. Met zijn jonge leeftijd is hij nog in opleiding om een goed schoolpaard te worden. Tot nu toe verbaast hij Anne en Maaike met zijn gouden hart en levenslust.

Meindert,Fries, ruin.

SONY DSC

Verzorger: Anneke

Onze eerste eigen Fries. Groot, sterk, zwart en… grappig. Wil niet dat ruiters teveel zitten te doen! Hij neemt het ervan als je niet duidelijk bent en staat op het gebruik van twee teugels. Kan lopen als een malle voor de ruiter die losjes maar consequent in z’n laarzen staat. Voor een Fries heeft Meindert de betere galop!

Melieff,helemaal volbloed Spaans Arabier, ruin

SONY DSC

Verzorger: …

Melieff is inmiddels een ervaren medewerker in de school, met een beetje veel bravour nog zo nu en dan. Melieff heeft geen problemen gekend en weet ook eigenlijk niet wat dat zijn; het leven is een spelletje! Ook met poetsen wil hij eigenlijk met je spelen maar omdat ie dat dan met z’n tanden doet poetsen we Melieff  ‘aan de paal’ zodat hij onderwijl lekker kan eten. Dagelijks genieten we van het uitzicht dat hij ons biedt, echt een ‘lekker dier’.

Mika

Verzorgers: Yana & Katja

Wat een dotjes… we konden ze niet laten gaan. Mika en Dodo zijn sinds kort bij ons. Mika is dragend van een mysterieuze papa. Ze zal eerst de tijd krijgen om naar behoren haar veulen te kunnen en mogen verzorgen, daarna gaan we haar basistraining starten. Dodo is Mika haar eerste dochter en mag bij ons opgroeien!

Peer, Andalusiër, Ruin

13000255_10207718653838344_4447744898802569933_n

Verzorger: Julia

Peer is onze droomprins, dat paard wat gereden wordt door de prins op het witte paard. Prachtig als dat hij is, een klein beetje eigenwijs kan hij ook zijn. Zit je niet lekker in balans, zal hij je vragen om uit te balanceren voor hij weer door gaat lopen. Wel zo loyaal als het maar zijn kan.

Spetter

13094173_10207800651128225_6305709566234297543_n

Verzorger: Renske

Spetter is zo’n pony die ieder meisje wilt hebben. Hij gaat door alle vuren voor je zolang je maar netjes in het midden blijft zitten. Spetter kwam bijna letterlijk zichzelf aanbieden op de Rijschool en is dan ook gebleven. Hij heeft onze harten al snel gestolen.

Stathis

13100915_10207800650608212_203869351347368679_n

Verzorger: Tessel & Florien

Stathis is de knuffelkont van stal. Hij is altijd bereid om zijn warme neus tegen je aan te duwen voor een vriendelijke aai over z’n hoofd. Maar, deze mooie knuffelbeer is zeker niet voor de poes! Ruiters die knijpen, of op hem gaan leunen wilt Stathis niets van af weten.

Viento

SONY DSC

Verzorger: Kirsten

Nog een Spanjaard die onze rijschool versterkt. Viento vraagt om een ruiter die duidelijk leiding geeft. Geef je die leiding, dan zet hij zijn beste beentje voor. Doe je dat niet? Dan zal hij je laten zien waar de “bakkabouters” wonen. Viento kan ook erg goed uit de voeten met de kinderen. In de paddock is Viento erg speels.

Zu, KWPN, merrie.

SONY DSC

Verzorger: Fenna

officieel genaamd ‘Zuiderstorm’ maar wij vonden ‘Zu’ net zo krachtig. Deze dame heeft een hoge dunk van zichzelf, dat mag ook, ze is van oude Gelderse adel, als ruiter moet je daar wel mee om weten te gaan. Als ze je niet serieus neemt blijft ze de touwtjes in eigen hand nemen. Leiding geven, beetje tempo er in houden en ‘krachtig maar zacht’ is bij Zu noodzaak! Ze kan sjouwen als de beste en de mooiste uitgestrekte draf laten zien. Een heerlijk paard ook voor ruiters die al wat meer kunnen/ willen.

Met pensioen

Een aantal paarden van Akasha zijn “klaar” met hun werk in de rijschool en mogen van hun pensioen genieten. Dit proberen we voor al onze paarden te realiseren als het zover is. Mocht je een plekje kunnen bieden aan een topper van Akasha, neem contact op met Maaike. We zoeken altijd naar plekken.

Speciaal willen we hierbij aandacht besteden aan Stichting ‘t Olde Manegepeerd. Op deze fantastische plaats mogen oud-manegepaarden genieten van de rust en de ruimte. Ze krijgen een super verzorging en worden niet meer bereden. Zie www.manegepeerd.nl voor meer informatie en hoe je deze geweldige stichting kunt steunen.